20090918

Oh my dear,LARRIE!

Assalamualaikum wbt..

phew!! ary yg memenatkan & melenguhkan. first tyme kuar dgn kwn2 gi jln TAR.of course la,sume g sana nk beli bju,tudung [mawi,siti,etc],kueh2,mcm2 agy..jln TAR bole digelar sbg SYURGA RAYA![memandai je aku nih] dkt jln TAR,sya hanya membuang mase jer..ha3.xtau nk beli per.penat cari tudung bidang,,tpi xjumpa!! dh berkali2 kot sya bertauf di Jln TAR tu,sampai peniaga2 kat c2 pon bole cam sya.he3[malu sih!]

penat3..rehatyer!
Then,kiteorg [nisa,dyh jay+nazar,teha] berpecah~~ bknyer gado ke per,tpi masing2 nk cari brg di tmpt yg berlainan. Lps gi beli brg kat mydin [armsock,stuukin,skarf..] gi cari tudung bidang.finally!jumpa pon...Alhamdulillah~~ even harga dye mahal ckit drpd thn2 sblom ni,sya xkesa sbb ssh gler nk cari bende "precious" mcm tuh!xslh nk kuarkn ckit duit, btol x??

Waktu solat zohor,kiteorg gi solat kat masjid India or jame'.i'm not sure..coz lbey kurg jer!Lps abes solat sya pon tgk la org yg dtg solat kat masjid tu gak.ehmm,sya berdiskusi ckit dgn teha.

"Teha.kte xphm la org melayu nih.dye solat,tpi bab jaga aurat xpulak..adoyai~~"
"Diaorg tu TAHU hukum,tpi xFAHAM Islam."
"Betol2."
"Better la diaorg solat,drpd org yg tutup serba-serbi tpi XSOLAT!"
sya terdiam seketika..xtau nk iyakan atau x...[wat's ur opinion??]
"Kdg2,kte rasa org yg pakai purdah+tdg labuh tu yg patut tegur org2 melayu nih..xdela,diaorg kan lbey byk ilmu.."

bgi sya,DAKWAH xperlu bergantung kpd org2 mcm diorg.kte sendiri boleh tegur btol x? itu mmg dh jdi tanggungjwb kite sbg muslim.mula2tu konfem org yg ditegur tuh mengamuk+menghentam kte,,tpi insyaAllah org tuh akn berterima kasih kat kte.x kat cni,kat akhirat sana..

"DAKWAh itu bermula dgn 1000 KEPAHITAN & berakhir dgn 1000 KEMANISAN"

wak2 berpecah tuh,nisa gi Sogo..beli kasut.KASUT ITU KEGILAANKU!!sya pon ajak nisa gi Sogo lgi skali.he3.sori ek nisa:) sampai je tmpt kasut..sya hampir pengsan!fenin2 coz tgk kasut yg CUN2 gler! xtau nk beli yg mana satu.lps dhround2 ada 2 kasut yg berjaya menawan aty sya.jenama BUM & LARRRIE..dua2 sporty! suke3..tpi yg sdey yer, ble sya taye kat org yg jga tuh,,

"size fourty-two??"
"sorry miss! it's last pair.."

Hatiku remuk+berendam dgn ayak mata! rase2yer dh berendam dgn lautan pasifik+atlantik kot..kasut tu sgt cun!!xpela,maybe xde rezeki nk pakai kasut baru thn nih..xpe2.lgi pon sya nk exam dh pon..sabo jela~~Hopefully,kasut tu xde org beli & ade stok bru..doakn yer![xleh nk taip dah,air mata dh kuar] isk..isk..siyes sgt sdey!tros terigt kat 1 ayt AlQuran yg slaloo Presba,President MPP,penceramah2 igtkan..

"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal itu tidak menyenangkan bagimu. Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu, Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahui."[Al Baqarah,ayt 216]



Maybe,klu sya beli kasut tu skang,nnt xsampai 2/3 ary dh koyak..xpon sya jatuh ble pakai kasut tuh...ade hikmah disebalik setiap yg berlaku.Thank you ALLAH!:)) e2 jela coretan sya kali nih.bersempena EidulFitri pd esok ary, sya FASIIHAH BINTI JASNI,pemegang kad pengenalan 920701-14-5686,ingin memohon seribu kemaafan drpd individu yg sya pna sya saketkn ay ke,ape ke..mintak maaf byk2.time kaceh sbb sudi berkawan dgn seha! akhirul kalam,SELAMAT EIDUL FITRI,MAAF ZAHIR & BATIN!




1 comment:

  1. alalalal~ siannye dye...
    tape2 klu ad rezki nnti gi jln sesama crik kasut eh? :)
    hikhik.!


    Alhamdulillah akk x bersedih hati sbb kasut tu je.sbb dunia ni terlalu hina untk ditangisi. :)





    SELAMAT HARI RAYA.
    Ampun + Maaf ku pinta.
    Harap di maafin ya !

    ReplyDelete