20101201

buat jahat dengan saya?!


Assalamualaikum wbt :)
dah lama dah nak  post, tpi laptop saya meragam. maaf deh . rasanyer bukan dye yang meragam tpi charger laptop kottt... ayah!!! seha nak ipad ! ambek ko.. bru charger rosak dah nak ipad.. melampau gle ! kufurkufur . أستغفر الله العظيم 

semalam, buat pertama kalinya sepanjang saya hidup di Nilam puri, saya gelak terguling-guling. sumpa! non-stop ! macam kena rasuk pon ada.. sume dok pandang.. xdela sume,, kakak bilik je ponn,, -__-" do i care? disebabkan tepun saya mampus untuk dua tiga ary nih, maka berlakulah pelbagai masalah tambah-tambah saya nie senang dirindui oleh orang :D bhahaha !perasaan~ tapi betul jugak! tak kira ! hehe .

saya cite raya haji dulu ye? Raya haji atau raya korban atau eidul adha tahun ni, saya tak raya dengan family dan adek beradek :'( first tyme tak raya bersama.. hukhuk.. gaya cam duk oversea je ko nie seha . saya raya dengan mama @ maklong saya  and her family's . pagi raya, dengan kudrat yang ada. saya cuba menahan air mata dari bercucuran. mesti meleleh gak nie~~ ANDA SILAP! saya berjaya okayy? kuat kan saya ? orang kata, raya haji kat kelantan meriah , betOl ke? mungkin,, saya xtaO ape yang meriah di rumah-rumah orang laen,, sebab memang meriah kat rumah maklong saya terbalikbalik dah ayat ko seha.. kena belajar bm dengan pn zahura lagi nie~ maklong korban seekor lembu kat rumah , kale putih :) kalau lembu susu fernleaf tu, mesti lagi chumell ! tyme tgh potong-potong daging , moment yg paling saya suke ialah  mendengar celoteh yusham :D comel gilaakkk itu budak . takde gambar dye pulak . tidak dilupa cik tasneem juga :D saya suka kawan dengan dyeorg sebab saya "macam faham" ape yang mereka bualkan .. heeeee~ trOs teringat musleh :'(  kalau musleh ade, mesti dye duk berkepit dengan saya ! musleh kan suami saya ! poyo jeee~ mula-mula, memang tak nak balik rumah maklong sebab saya segannnnnnnnnnnnnn . yela, sume family maklong pastu tetibe plak sesat sorang . orang kolumpur plak tuh . T_T apepon. credit to keluarga maklong , eiduladha saya tak sepi. sayanggggggg kalian <3

korunk pena tak rasa teknologi ni kejam? tak perlu jawab sebab tak dengar pon jawapan korunk tuh . ya! teknologi kejam. sangat ! nape saya cakap camni,, sebab ada سatu peristiwa yang sangat menggelikan ketiak . tak senonoh sih :p abes tuh, kalau tak panggil ketiak, nak panggil ape? armpit ? huh~ hari nak balik ke NP semula setelah bermalam di rumah maklong, lbey kurang seminggu jugak laa . dari pagi sampai petang, sepupu saya duk hantar mesej, taye barang siapa dalam bilik yang saya tido tuh . saya LANGSUNG TAK REPLY satu  pon mesej dye >_< padan mukaaa ! 

Kaki saya selamat mendarat dalam bilik, tepat jam 9.30 pagi . aishhhh~ awalnya.. ikotkan hati , nak duk lamalama dekat rumah maklong . sebenarnya , tyme kakak dah letak beg kat luar rumah tuh , saya baru kemas beg baju . hohoho . jelas tangtang seha malas nak balik NP . hehe. kakak2 bilik tak balik lagi . hukhuk. apa saya nak buat nih? KEBOSANAN tahap DEWA . mengapa mesti dewa? @_@ nak mesej orang laen pon tak bole.. charger nset tinggal kat KL . terpaksa charge guna laptop . tpi, charger laptop pon  masalah jugak . HELP MEE ! rasa macam makanan plak . lapar gile nieh . 

Sipi-sipi matahari nak terbenam tuh, nak masuk waktu maghrib laaa ~_~ kakak bilik pon selamat pulang ke NP dengan jayanya . tros mintak pinjam laptop, sebab nak charge nset . u know what ?! 
BERDERETTTTTTTTT MESEJ MASUK ! XBOLE BLA ~ LBEY SEPULUH KOTTT ! XD kinda of funny . kan saya dah kata tadi, ramai yang rindu saya . bhaha . terlebih sudaa engkau nie . lepas isya' baru saya balas SEMUA MESEJ2 tuh . yang paling x bole tahan, mesej2 sepupu saya sorang nie . kesiaannnn dye . asyik duk taye soalan yang sama je . 

"ha, spe punye plastik oren kat bilik tuh?"
"salam,, ha, sori kaco,, nak taye je, sape punye plastik oren kat bilik  hujung tuh? ha tertinggal ke? "
"ha, nape ha xbalas sume mesej su,, su phm ha nak jga ikhtilat sume.. su just nak taye je,, spe punye plastik oren tuh? ok, salam " 
lbey kurang gitu la mesej nya.. tak egt kottttt ~

HAHAHAHAHAHA.. KEJAM KAN TEKNOLOGI? terguling-guling saya gelak . sumpa! memang dah bergolek2 kat lantai mcm smiley kat YM yang laughing out loudly (LOL)  tuh.. naseb baek lepas solat baru baca,, klu sebelum solat? haha . mau idok dikatekan teman nie gile. nak solat pon gelak-gelak lagi. sepupu, saya dah kehabisan oksigen utk bernafas sebab baca mesej anda yang sangat-sangat kelakar tuh . ^_^ saya reply :
 " untuk memuaskan hati su sebab penat tekan punat nset, biar ha jwb sume soklan su.. walaupon soklan yang sama.. fisrt, yerr,, ha punye . ha kasi kat su . 2nd, a ah.. ha saje tinggalkan. untuk su. 3rd, yup!! skang anda pemilik plastik oren tuhhh . ha xbalas mesej su sebab org tertinggal charger laaaaa . nset org mati . ade phm ? ni nak cite dengan mama nih "

dye reply,, 
"FASIIHAH JASNI ! "
pengajaran yang boleh diambil dari kisah sepupu sepapat nie , bersangka baiklah terhadap semua orang . cubalah memahami dan jgn terlalu mudah menghukumi seseorang . seha dah start melalut~ 

sepupu,
thanx coz cheerish my day . (betol tak ayat nie, ayen?)dah lama saya tak gelak semenjak saya jadi mas'ulah nie . tapi saya gelak gitu, nampak sgt tak beriman kan? :( thank you beary muchio for the book . really appreciate it !


i've been searching it for a very lonnnnnnggggg time .



cuba teka, seha tgh senyum ke tgh mencebik?



kakak nisa, buku awak ni dah separuh saya menulis . nak buku baru bole? hadiah ary jadi thn dpn ye.. hoho.


psstt : burfday ko lambat lagi seha, ko nak orang egt burfday ko je, ko egt tak burfay orang-orang yang berjasa dengan ko? cekgu-cekgu ko, lecturer2 ko,, 

maaf, tajuk takde kena mengena dengan post.. malas nak tukar..

20101115

Toooo fragile!

Masa'elkhair !
Dua tiga ary lepas, ade usrah . tapi kat cni kena panggil OASIS . TERPAKSA .. biasa lah nanti orang luar labelkan kami Orang pembangkang dan sebagainya . ini  pon nak menjadi isu ke? aneh kan? kesiannnn warga nilam puri . kembali kepada persoalan utama . dalam usrah ary tuh, lepas dah meleret-leret, tetibe je masuk pasal sekolah pondok . dan cerita tu COPY&PASTE seperti yang  berlaku ke atas kakak saya . saya memang mudah tersentuh menangis . dalam usrah, orang laen tengah gelakgelak tapi saya menanges . lembik kan? sungguh ! TERLALU RAPUH . saya tak kenal orang dalam usrah tuh . kebetulan malam tu, gabung dua usrah . 

saya dengan tidak semena-mena, mengangkat tangan separuh untuk mengambil giliran untuk bercerita atau memperkatakan sesuatu . little bit childish , huh?. nak angkat tangan bagai~ orang laen tak buat pon, seha2 . macam macam la hang nih . saya pon start la cerita masalah @ cabaran teringat ucapan pertama cekgu najib, tyme baru jadi kaunselor SMKAKL saya dengan tidak malunya . nanges teresak-esak seperti anak kecil yang kehilangan anak patung . saya lebih suka panggil barbie doll walaupun ianya teddy bear . sume orang macam tak paham dengan apa yang saya cerita . then, akhir sekali saya cakap : "apa patut saya buat?" kakak usrah dan yang laen laen macam blurrr jee~ xde idea kott... -__-" setelah menyepi seketika, saya pon jawab soalan saya sendiri . "saya rasa, saya patut pergi ke tempat kakak saya . tengok sendiri suasananya macam mana." hurmmm,, barulah dyeorg jawab, "a ah,,, akak rasa, kamo patut pergi tempat kakak kamu tuh" kakak, kakak takyah jawab la. saya dah jawab . kakak ulang ayat saya buat apa? @_@ saya tanya, saya yang jawab . serupa tak yah share masalah en? baek cakap dengan diri sendiri je~~ 


macam hati saya .


kakak usrah jawab atau tak, bukan itu yang menjadi tanda tanya dalam hati saya . saya masih terpinga-pinga dan macam tak percaya dengan apa yang saya buat  . share masalah dengan orang yang baruuuuuuu saya kenal . baru berta'aruf dalam masa 15 minit . bole bayangkan tak betapa BENDOL nya fasiihah . dah la tyme bercerita sambil mengesat-ngesat air mata tu, bole plak buat muka innocent . pigiiiii daaaa, seha ... saya makin heran dengan diri sendiri . begitu mudah saya memberi kepercayaan kepada "orang asing" statusnya dalam hati saya . saya nie betol ke tak ? tapi apa yang lebih mengecewakan saya berbanding tiada jawapan dari kakak usrah itu, tyme saya nanges tersedu-sedan tuh,, takde sape yang pujuk/sentuh saya . saya rasa macam sorang-sorang je kat situ . T_T saya betol-betol rindukan PEMUJUK TERHEBAT dan PELUKAN mereka : NURFATIHAH, AINA NADIAH, KHAIRUNNISA, RIHAB, SITTUL MULK, IZYAN ATHIRAH, ATA'AIN, ADEK DORM SAYA ! 

saya terlalu lembik hati bukan terlalu lembut hati lagi dah . :'( saya tak suka . daripada cara penulisan saya kali nie, nampak saya terlalu kebudakan dan budak hingusan walaupon tak selesema . saya perlu mengadap SANG PENCIPTA HATI sekarang . mencari KETENANGAN bersama NYA . :) DIA lah menjadikan saya kuat dengan mendatangkan pelbagai ujian dalam hidup saya . jadi, saya patut kembali kepangkuanNya

sume kawan semajmuah saya balik rumah masing-masing . saya masih disini untuk menyambut eidul adha di tempat baru . mungkin banyak perbezaannya . sape tahu?

cece, saya tak pandai buat ayat ala-ala puitis dan gramatis macam anda . anda HEBAT !



bekal makanan di jepun = BENTO . 

hepi 'eidul adha kawankawan ! lembu comel camnie, rasa xsampai hati nak korbankan.. hehe..

20101109

Mencari Punca

AnnyeOng HaseyO !
mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . opah . opah . opah . opah . opah. opah . opah . opah

Kawan ! saya tak tahu kenapa saya macam nie . Dari hari pertama sem 2 sampai hari nie , saya MESTI nanges at least, sekali sehari . dalam kelas saya jadi pendiam dan murung je . sume kawankawan cakap camtu . sume kata saya homesick . ya ! memang saya homesick ! tapi saya rasa ada yang lebih penting daripada agenda homesick tuh . saya masih tidak tahu apa puncanya . saya masih keliru dengan diri saya sendiri . okayy, saya baru cakap, tengOk ! air mata saya dah meleleh . adakah saya terlalu memikirkan pointer sem1 saya ? maaf, saya rasa macam sangat "DOBO". dalam kelas, saya rasa rendah diri sangatsangat walaupun pointer tu dah cukup . gambarannya, bila orang taye, " dapat berapa? " saya jawab, " Alhamdulillah,, seadanya _____ fill in the blank pointer tersebut" mereka balas, " okayyyy la tuh !" walaupun saya menyebut Alhamdulillah dan saya redho tapi kenapa saya macam tak boleh terima kenyataan, itu adalah yang saya dapat . saya rasa dah jumpa jawapannya . saya rasa saya masih kurang bersyukur . oh, silap! TIDAK BERSYUKUR ! sebaik keluar result , saya terOs sms mak . saya tak mampu nak call mak . sebab saya tak kuat nak dengar suara mak . :"( then, mak yang call . 
"kakak , dah keluar resultnya ? MACAMANA?"
"mak,,,,, kakak dapat ckit je . _____ . "
          "TAHNIAH  KAKAK !"
       
          " tak pe ke kakak dapat macam tu, mak?"

          " mak tak kesah lah . kakak dah usaha ."

MAKKKKK !!!
i really2 need her HUG rite now . mak saya orang pertama yang cakap tahniah atas result saya . mak saya berbangga , nape saya sendiri tidak berbangga ? Mak, maafkan kakak . terasa sangat berdosa dengan mak saya . betulkah mak saya okay dengan keputusan saya ? mak, kakak tak kuat . tapi kakak akan CUBA DEMI MAK ! walaupun hati saya masih sukar untuk bersyukur dan menerima hakikat itu, sekurang-kurangnya, saya masih BERSYUKUR kerana dikurniakan ibu yang SUPERB! terima kasih mak ! CINTA MAK!

20101107

Terimalah Hakikat~~

Assalamualaikum wbt.
hurmmmmmmmmmmm..
tak tahu nak cakap apa lagi dah .
semalam, ada perlantikan mas'ulah baru lepas kelas.. ops! mas'ulah tu kira cam PKT laa . lepas balik dari tandas, 
"okayy ! mas'ulah baru majmuah kita,,, fasiihah !"
saya macam~~~ ape nih?! tak pasalpasal jer.. dah la baru lepas balik dari tandas ! T_T 
"saya taaaaak nakkkkkk! saya taaaaak nakkkkkk! "
dyeorang kata 
"majoriti2.. tak bole tukartukar dah ." 
eh2 ? suke aty korunk jeeee . yang lebih syadidnya,, partner saya hafizi . kawan satu skola . borink kottt kerjasama dgn orang sama . dulu dye dah jadi ketua saya dalam pimpinan BADAR, skang ??! aiyooooooooooo~ ramai cakap tahniah, tapi saya cakap takziah . saya sedar, saya 100% memang tak layak untuk jawatan mas'ulah tuh sebab budak-budak kelas saya jaOh lebih baek dari saya . saya hanyalah anak perempuan encik jasni dan puan fatimah sahaja. anak jati kl yang pada orang, BERANI MATI budak nie.. budak kl mesti budak liar,, budak kerek nieh.. xkesala nak kata ape ponnnn ! cket tak heran! 


mungkin ada hikmahnya saya dilantik . ingat tak tajuk post saya " jarum jam patah" ? saya harap, saya lebih bertanggungjawab dan mampu untuk membahagikan masa dan..... dan...  dan... entah lah,, saya rasa sangat cuak! tak tahu kenapa . mungkin pada korunk, "mas'ulah je ponnnn,, bukannya MPP" okaayy ! memang betOl . tapii.. apa jenis jawatan sekali pon,, akan dipersoalkan di akhirat kelak . hatta, jawatan kita sebagai hamba Allah . BESAR kan amanah tu? nampak je remeh temeh . 

itu je nak cakap, saya mintak kalian doakan saya juga . saya tak kuat . :'(

20101104

Ops! abang i dah berpunya~


Assalamualaikum wbt .
wassup? mau cuci mata kah? kejap ek.. biar saya berceloteh dulu.
10.10.2010 cantek kan tarikh nie? okaaayy,, sume orang egt tarikh syeikh muzaffar kawen.. tapi, apa yang lebih penting adalah tarikh abang saya nikah . tak sangka, dah kawen dah dye . Pahit manis sepanjang kami sekeluarga, berhempas pulas memastikan segala persiapan dan majlis berjalan dengan lancar, hanya Allah saja yang tahu . hurmm,, saya tak tawu nak cakap macam mana . dapat kakak ipar baru memang la serOnOk ! tambah-tambah yang sekepala dengan kita . Kakak ipar saya memang takde masalah cuma,,,,,,,, cabaran kepada keluarga kami bertambah HEBAT! saya kira . terutamanya cabaran kepada abang saya sendiri . doakan kami kuat untuk menegakkan ajaran Islam . :'( saya tak kuattttt ~ berdosa kan kalau kita yang belajar dan faham agama Islam nie, tak beritahu benda yang sepatutnya orang laen MESTI tahu dan faham . saya mohon sangatsangat doa daripada kalian semua . moga dengan kehadiran ahli baru inilah menjadi titik tolak PERJUANGAN DAKWAH saya dan keluarga yang sebenar .

tengOk gambar tak perlu kata apa-apa . sorii,, gambar tak ikut masa dan tempat . malas nak susun . tengOk jelaaaaa!


pengantin bersiap :)

relax~

sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


okayy! budak baju oren tu excited terlbey -_-"


kek pihak perempuan


akad nikah

pelamin :D

ada duit ! saya nakkkkk!

kerusi pengantin !

abah dan mak pengantin perempuan

tulang belakang kedua-dua mempelai

XD opah kata : ishh,, ghupe oghe buteee~

meet; kakak ipar baru :)

abang saya :)


gelang kott~

jam !

hantaran belah laki

sebahagian hantaran belah laki

sebahagian hantaran belah laki



cantek x kasut yg maksu saya buat ?

sebahagian hantaran belah laki

saranghae<3

men nyorok-nyorok plakk~



the coolest one!



nak bunuh bini ke?

nahhhh! just 4 you!



i lioooke <3

hihihi.. hadiah dari seha :)

nisa pon ada :)


mak mentua abang saya yang first


OPAHHHHH tetap paling comel :'D


kami!


saja market kakak kat blog sendiri. sori, dah berpunya okaayy?

korunk, seha mintak maaf tau sebab tak jemput korunk ke majlis abang seha nih. don't worry babeh ! seha kawen, kompem2 seha jemput . insyaAllah . gaya cam nak kawen je ko nie seha?!

20101030

Trouble maker =,=

Assalamualaikum wbt!Konichiwa!
Kali nie, saya nak cite tentang "kemendidihan" hati saya.

Huh! semalam, saya, dayah jay, nisa, rihab, dan sittul pergi Mid. saje buang masa bersama setelah sekian lama tidak berjumpa dengan budak-budak matriks nieh. dyeOrang punyer cuti kan "UNIK" ckit dari kterOrg. kteOrg cuti sebulan/2 bulan, dyeOrg cuti seminggu/dua minggu jerr! keshiiiyannnn~ okaayy,, wateva la pasal cuti tuh, korunk phedulik ape kan? Macam biasa laa,, saya kalau kuar jejalan dgn kawankawan mesti naek public transport..dan seperti dalam postpost yang lepas, public transport di Malaysia carik pasal dengan saya,, LAGI!!!! Alkisahnya begini ;

Saya janji dengan kawan [rihab,dayah jay,sittul,nisa] pukul 10 dah ada kat KTM MID. Saya pon kuar dari rumah kul 9.20 pagi . Kusangkakan cukuplah masa tu,, tunggu punya tunggu kat KTM Bank Negara aku selalooo sgt panggil Bandaraya,,terbiasa dgn STAR..hehe.. tuptup! rupanya, dah satu jam saya duk kat situ! naseb baek duduk, kalau berdiri ? mau patah kaki nie~ tak berkakilah saya ke Mid nanti . dengan laptOpnya . berat kOttt~ siput kuningbiru Oh siput kuningbiru, tak bOle lembap/lembab lagi ke?? aku xpasti yg mana satu digunakan untuk lambat saya rasa, kalau ada Orang mengandung, memang dah terberanak kat situ dah . Kalau ada Orang yang *chair-red bear-red* kompemkompem laa,, melepas kat situ jugak ! dahsyatnyer kO buat penipuan seha!

Akhirnya, saya sampai dekat KTM MID pukul 11.30. Memang kesiannn sangatsangat kat Kaklong saya, Rihab . lama dye tunggu . ingatkan yang laen-laen dah sampai . HARAMMMMM~ takde maknanyer! dayah jay, kteorg dah biasa dah dengan janji-janji Melayu dayah jay nie. kehkeh . okayy,, saya terus terang . saya memang malas nak cite apa yang kiteOrang buat kat sana . ala, macam biasa laa . macam korunk jumpa kawan-kawan korunk . tengOk gambar jelaa~ korunk suke tengok gambar en? en?

Ke Sekolah Mengajar Bahasa Arab untuk Adek Dorm

ini je yang sempat jumpa sebelum balik

timekaseh atas senyuman bubye yang Comel :')

huh! xcompleteee~

Gambar di Mid Valley!!!

"terserempak" dgn nenes, kakmimi, aimi :D

gambar pandangan atas lagi okayy dari yg nie

perkenalkan wajah yang lama xmuncul, dayah jay!

galOk noo eh,, mata hangpa!

itik.itik.itik. quack3.

perghh,, seha sempat tdO!

cOklat burfday nisa dari saya :)

kami sangat manis! bhaha.

"breakfast" dayah jay

lunch sittul, nisa & kaklOng

cantek tak gambar nie? ^_^

budak-budak menyemak nie.. [SeMac]

orang kuat yang menolak untuk maen kat arcade game JJ.

haaa! KANTOI ! serOnok ke maen kak nisa?

semangat dye!

happy feet budakbudak ;D

dayah jay memang tercipta untuk maen bolabaling

eksennnnn saje lbey,, masuknya idakk..

wey! amek gambar seha & rihab laaa~

dayah jay xde lesen, tapi pandai bawa keta mainan XD

kesiannn dye, kena bongkok!

kaklOng vs angah

aksi orang kalah :">

senyum tak perlu kata apa-apa

tutup la mulut tuh!

tunduk tawadhu' bila kalah :)

bajettt hebat :p

tp, dye mmg hebat bab smash2 orang nie

peace

peace.peace

peace.peace.peace

peace.peace.peace.peace

peace.peace.peace.peace.peace

terkejOt yang tak menjadi.. again-again!

haa! yang nie much better :)

Di kesempatan ini , eh2 silapsilap . PADA kesempatan ini, cewahh,, berguna jugak belajar BM kat skola dulu saya ingin memOhOn ampun dan maaf kerana banyak gambar budak baju hijau pucuk pisang tu jer..[dayah jay] dye telah memaksa saya untuk snap gambar dye dengan banyaknya . saya rasa dye telah mendapat simptomsimptom "penyakit Aina Nadiah". Aina, sila bertanggungjawab yerr ! tak larat dah melayan dayah . xpela, bukan selalu kena buli dengan dayah jay kan? jumpa pon jarang kan dayah? kami buntu nak beli apa untuk dijadikan kenang-kenangan . saya cadangkan beli baju tdO 10 hengget kat JJ . tapi, masa tidak mengizinkan . Saya, dayah, dan nisa kena kejar KTM dulu, sebab kiteOrang tawu, siput kuningbiru tu sesekali tidak akan kejar kiteOrang!! jangan mimpi laaa~

Alaaaa!! nisa dengan dayah naek belah sana.. saya naek sorangsorang :( mengada lah ko seha, gaya cam tak pena naek sorangsorang je! saya ke seremban . dekat KTM MID tuh, memang dah ramai orang la. orang balik kerja kan . TERPAKSA la . okayy,, hati saya pada darjah 60 celcius . saya cepat pening bila ramai orang, sebab tu tak pena terdetik pon, nak sambut merdeka dekat dataran merdeka. ciss,, ko mmg tak pena sambut pon melainkan sambutan merdeka kat skola en? hehe . okayy,, siput Kereta api Terlembab/Terlembap Malaysia suda mari . sejak dah ada couch untuk WANITA ni, erk! rasa cam tua plak saya memang naek kat situ jer . SELAMAT :) mula-mula dulu, takde pon orang nak halau lakilaki gatal yang naek kat couch kami, skang nie, Alhamdulillah~ dah ada petugas yang menjalankan amanahnya .

saya nak naek, tapi PADAT GILERRR! orang selalu kata mampat macam duk dalam tin sardin, tapi saya rasa tak . saya rasa macam cincau dalam tin yang cuba disedutsedut dengan straw . korunk rasa macam mane? sO, saya decide tak nak naek . nak tggu train yang lagi satu . tiba-tiba, OMBAK PENOLAKAN YANG MAHA HEBAT dari arah belakang sekali terasa sampai ke saya . saya pon ditolaktolak masuk . memang xbuat ape pon . korunk hanya perlu berdiri tegak dan dengan automatiknya korunk dah masuk dalam train . amacam? power en? serupa macam konsep high pressure dengan low pressure tak ? merepek ! -___-"

Dalam train, tak yah cakap la . beraneka bau ada . korunk sebut je nak bau ape . bau bangla gatal . bau mat indOn miang . macam-macam ada ! itu yang saya pelik bin ajaib tuh . macam mana bole tersesat mamat2 asing nie dalam couch kteOrang . dyeOrang xmalu kott . dyeOrang memang jenis tak malu punn,, datang negara orang buat macam negara sendiri. Pepatah negara saya ada cakap : Hujan batu di negeri orang, Hujan emas di negeri sendiri . nape awak tak macam tu pon?

biasa lah, peak hour nih, memang sesak . tyme berhenti dekat stesen apa tah, ramai la orang yang nak turun dan ramai lah jugak orang yang nak naek . ada sorang perempuan tepi saya nie dengan tibetibe memekik : weyy! dyeOrang nie gile ke ape? dah tak muat tuh, nak sumbat jugak !! saya cam terkesima dan saket telinga sebab saya duk betolbetol sebelah dye . awak nie pOnn,, pahampaham la.. sume Orang dah tak sanggup nak tggu lagi 1 jam utk tren yang seterusnya . kalau awak nak selesa , laen kali TIMING betolbetol. sabar la cket,, awak pon 2x5 jugak . tadi awak masuk tren ni pon sebijik mcm dyeOrang! awak je yang sengaja buat tak sedar diri .

degree kepanasan hati sudah melonjak ke 80 celcius ! bole plak, tengahtengah berhimpit tuh, KTM berhenti ! berhenti tgh jalan . aiyoooo~ saya suda tarak tahan lagi maa~ rasa mau jump out saja . -__-" lbey kurang 15 minit gak la tersangkut . bile dah start gerak,, sume buat bunyi "haaaaaaa~" korunk dapat feel nya kan?

tiba di destinasi BANK NEGARA . horaayy! selamat saya duk dekatdekat dengan pintu . senang ckit nak kuar . sebaik je pintu tren terbuka, semua orang SERBU masuk . helllooooo?! saya tak turun lagi okayy? saya yg tinggi ni tidak kelihatan ke? saya TERPAKSA jerit,

"KEJAPPPPPPP! saya nak turun.. kasi saya turun duluuu.."

Memang takde orang yang dengar ponn . sume tgh set dalam minda "sumbat!sumbat!sumbat!" kebetulan, tyme tuh dalam couch saya tuh, saya sorang je yg nak turun . OTTOKE?! saya rempuh jerr~ memang tersepit sampai kaki saya cam tergantung, x cecah lantai . kaki kanan saya selamat mendarat atas lantai stesen, kaki kiri saya betolbetol tergantung kat ruang antara platform . KTM dah nak gerak dah.. camne nih? bole bayangkan tak macam mane orang Malaysia ? wey,, adab mana adab?! geram tol aku.. hati saya dah cukup mendidih dengan jayanya bila tudung saya kena tarik dan rasa macam nak tercabut ! #@%* it's REALLY RUDE DUDE!!!!!! ni aku tak bole tahan lagi nih . apa lagi,, saya dengan segala kudrat yang ada , tolak dengan sekuat-kuatnya . apakan dayaku~ mereka lagi kuat menolak . seha, jangan putus asa! chayokk! HAAAAAHHHHHH! lepas pOn,, sume orang yg tgh tunggu tren kat situ geleng-geleng kepala tgk aksi kurang sopan dan kurang adab rakyat Malaysia . jam dah kol 6. saya pon apa lagi,, lari pecutttttt laa.. nak kena kejar STAR plak. @_@ tapi, naseb baek STAR ekspres !

phewwwwww~
penat kott menaip berjela-jela camni . korunk pon rasa nak termuntah baca kan? setelah membebel banyakbanyak nih, apakah kesimpulan yang dapat kita rumuskan? Kesimpulannya, pihak KTM perlu menambahkan kelajuan atau kuasa TURBO lagi bagos! kepada tren nya supaya orang ramai tidak membuang amsa menunggu tren dan tidak ada adegan-adegan yang tidak menyenangkan hati seperti adegan sumbat-menyumbat dan tolak-menolak . kedua, pihak KTM juga perlu memanjangkan badan siputnya supaya lebih ramai penumpang yang boleh naek . dan yang paling penting supaya FASIIHAH JASNI tak dapat naseb malang nie lagi !!

hurmm,, apa kata, kita suro menteri-menteri naek KTM dan rasa apa yang kami saya rasa! WITHOUT BODYGUARDSSS! barulah peribahasa nie boleh diguna pakai : yang berat sama dipikul yang ringan sama dijinjing . macam tak kena je seha ~_~" dan barulah 1malaysia namanya ! ye tak kawankawan? ouhh, sume dah tdO sebab penat membaca . xpe ! seha maafkan . aku pon ngantuk menaip nih~ kla, jumpa dalam bulan yang akan datang ! perghhh~ macam editor majalah jeee!