20100520

skola baru ku!

Hello!? anybody there?echo!cam YM la pulak..
Aiyyaaaaa! ini blog ke apa huh? 'spiderman' siap wat sign,Welcome to my new house:) agy..fuhhhhhh! 2x  habuk2..haaaaaacum! kan dah kena selesema menipu tuh. Saya tuan empunya blog dgn rasa rendah diri dan malu yg teramat memohon seribu kemaafan dari insan-insan yang admire dgn blog nie.ha3[perasaaaaan:P] sya tawu,,dh lama saya x post pape..ade masalah ckitt.soriii... :'( almaklum sje lah, bz menguruskan rumah tangga..bhahaha! bukanbukan! sya bz menguruskan hal ehwal nak masuk U nie..mcm2..kene beli barang tulaa,,ni lah,,isi borang tuh..isi borang niee..fenin suda! 

DAPAT MANA??
sume org sebOk taye,,"seha,awk dpt mne??" oke2..sye jwb."kte dpt NILAM PURI,KELANTAN,," harap maklum,tidak ada kaitan dgn buku yg wane biru tuh.alaa,yg org malas nk tulis lps bce buku. Apa patut sye buat??! Bersyukur dlu,,Alhamdulillah~ then?? hurmmmm..mmg tidak dinafikan,e2 first choice sye dlm UPU tpi,,mengapa sye xberapa nk gumbira nih?? OH,HATI! Maybe sebab perjalananku akan memakan masa yg panjang, for short,JAOH! 

KPLSPM ku syg,,
Memang syg abess ar kat KPLSPM! huh! Ary nie,19.5.2010,sye sepatutnye suda berada di MATRIKULASI PULAU PINANG utk intebiu.awat jaOh bebenOr ?? intebiu je punn,,TAPI ade sorg sis nie cam bersunggoh2 surO sye ke sna.. Maka,berlakulah perbualan antara kami spt yg berikut:

Sis yg Semangat :gud luck..clmt msuk ke alam ckgu~
Saya yg Mengada :mekaseh..:) sye mmg nk jd cekgu..tpi..xgi kott intebiu nie..
Sis yg Semakin Semangat :why not?? jgn lpskn peluang nie..xsume yg dippgl utk ke intrvw..dan xsume yg gi interview dpt msuk..tp cubela..skurg2nye xde mslh dlm pkrjaan akn dtg..
Saya yg Menggedix pulak :bkn xnk ..nakkkkk sgt! tpi,,jumaat nie sye dh ke klntn laa..skang nie pon,,mak sye kat perak.
Sis yg Btambah Semangat :wat can i say..nak seribu daye dek..jgn krn selisih 2 hari or tket bus problem, ssh ntok b'thn2..sbb utk mohon KPLI nnt sgt susa ntok dpt..n ntok mohon kos penddkn kat u pun sme..persaingan sgt tggi.. jd, pk la dgn sebaik2nya..=)
Saya yg agak geram :mekaceh kak tuttt:") tpi,,sye kesiankn kat mak sye sbnryer.. xpela,rezeki org laen.. sye amek pendidikan islam kat um.
Sis yg bermotivasi tggi :ok..up to u..i just can give my opinion based on my friend and my ownself experienced..xnak tgok org laen delima cam kami lg..cmnepun, gud luckla kat mane3pun kamu blaja skg..=)

Mengapa saya agak GERAM?
Saya rasa akk nie xtawu kut sye dpt mne..ye kak,,sye tawu,,utk mohon KPLI sgt ssh.tambah2 ramai umat wanita yg memohon utk jd cekgu *take note rerakan&sya, itu Tanda2 Qiamat* Kos yg sye dapat tuh,mmg trOs ke bidang pendidikan la kakak oi! ciann kat "bapa mentua" sye,dah bpe kali tah sye asyik dok taye bende yg sme dkt dye..Maaf ust! Saya jadi geram bile akk tu cam bersungguh-sungguh PAKSA  sye utk gi intebiu tuh! memang betOl,maybe KPLSPM tuh nk uji kte nie btol2 nk jd cekgu or sekadar hangathangat tahi ayam. aku kurg pasti,betOl ke najis ayam hangat? blom pena pegang,TAKKAN kutt! Agak tidak ADIL,krn kawankawan sya yg dipanggil utk intebiu kali ke2 nie pon,ade yg dpt dekat2. Dapat kat MATRIKULASI SELANGOR! ulang menaip,SELANGOR!SELANGOR! nie mmg betol2 x adil! rsenyer KPLSPM tu campak kat mana matriks yg kite dapat. Whatever it is,sye dah wat keputusan utk menghabiskan 19.5.2010 dgn online di rumah shj! *kak tutt,sori yerr,,usaha anda kali nie GAGAL! sila cuba laen kali..terima kaseh krn mencuba:)* 

Perasaan utk ke SKOLA BARU?
.............................................................................................................
------------------------------------@_@----------------------------------------------
~lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalala~
Ya Allah,masih waraskah aku nie??  SAYA WARAS! malah sehat walafiat.. lemaklemak pon dah mula seronok duaronok menumpang di badan sye nih! Sya xtawu nk describe cmne perasaan tu.Gembira ckit sbb dpt UM,, just fyi la kan, UM no 41 dlm ranking universiti di asia.ASIA shj.bkn dunia. gembira ckitt agy sbb dpt kos yg sye nak, sye mau jd cekgu.:D sdey sbb xbule "exercise" di KL..*i'll miss wangsawalk,sogo,ts,bazaar masjid jame',. and the most,LRT!!! huaaaa~* oke,sye jujur dcni,sbnryer,sye...sye...sye...Saya akan rindu MAK,ADEK2 yg seng ckitt,RUMAH,MASAKAN MAK,KAWANKAWAN,,arghhhhh! sye benci awak rindu!shuh2.rindu,g maen jejaOh..
 "bule call /sms kutt..." 
call/sms x same dgn ada depan mata:'( tulaaa,,manusia.bile depan mata xnak hargai..
"hurmmm,,ko kan tegar dalam online mengonline nie..fb ada,ym ada,skype ada.."
erk! ambekk ko seha! kelu lidahku tidak terkata -____-" aku mmg ngadangada.kufur nikmat! xtawu nk bersyukur langsung.gaya cam gi obc je..padehal dalam negara je.kat semenanjung agy!maafin saya YA ALLAH! Mungkin ada hikmah yg tersurat lagi tersirat kan? spe tawu..Allah yang menciptakan kite,Dia MAHA MENGETAHUI apa yg Terbaek utk hambahambaNya. yup! kite hamba sje. HAMBA!!! Tak pantas utk kite mempertikaikan setiap yg berlaku. FirmanNya dalam surah Yasiin,ayat 82
 "Sesungguhnya urusan-Nya apabila Dia mengkehendaki sesuatu Dia hanya berkata kepadanya, "Jadilah!"Maka jadilah sesuatu itu"
Lain lah mcm kite nie,,nak kawen pon kena pakai wedding planner! lemahnya kite~ *sambil menekup muka.

Kesimpulannya, ko gi ke tak nilam puri tuh?
ya..ya..sye akan ke kelantan jumaat nie,means,,esOk! cop! esOk ke?? xcaya aku! :'( tolong doakan sye,kecuakan sgt bergelora dalam jiwabakul nie *raga=bakul* time kaseh buat sume kawankawan yg menemani sye sepanjang cuti nie.syg gile babeng kat korunk! asal aku rasa cam wat diari utk bm je nie?alaa,pn zahura xtgk,klu x pasti beliau berbangga dgn sya :D merepek agy~maaf!

No comments:

Post a Comment