20100624

Siapa dia dihatiku?

Assalamualaikum wbt.
Oke, saya sedar, saya telah berlaku zalim terhadap blog sendiri . Maaf QQ! takpe2, sebagai pengubat kesedihan QQ yang lara ini, saya akan cite perihal KELAHIRAN .

24.06.2010
Semalam, adalah burfday sahabat baru saya di APIUM Nilam Puri nie . Nama dye, NURLISA BT MOHD YUSOFF. harap maklum, dia bukan adik kandung ust hamdi@bapa mertuaku :) Malah, dia tidak pernah kenal siapa itu ust Hamdi . Dye nie asal orang KL tapi menetap di SABAH bha~ Dye skola kat SMKA Maahad Hamidiah Kajang . xde skola laen ke?  -,-" Saya, Fitriah, dan Lisa tak sama bilik, tak sama kelas, tak sama group tyme Minggu Haluan Siswa [MHS]. camne la bule kamceng? saya sendiri naek heran. ITULAH NAMANYA UKHUWAH DAN MAHABBAH . perasaan itu bule dirasa walaupon terpaksa berjauhan sejauh beratusss bahkan beribu kilometer. Rindulah~ itu je yang mampu terucap! oke,dah melalut ketempat laen dah nie . For the first tyme in my life, beli kek utk kawan . Selama nie kat skola, sgtsgt lah susah . Lagipun, budakbudak KL,, Kekayaan tu dah terlebih  kadang kadang sampai  melimpah ruah. Depends dekat org kayaraya tu, SEKREATIF mna utk guna kekayaan mereka itu . Kami xdela buat suprise yg dasyat DAHSYATT.. Lisa cuma terkejOt sbb tak sangka kami beli kek utk dye . cbe teka, ape hadiah yg saya bg utk Lisa? erkkk,,ckp sorangsorang rupenyer~ Highlighter . Yup! HIGHLIGHTER! nape bagi highlighter ? ape miskin sgt ke sejak bergelar mahasiswi nie ? Oh, bukan begitu.. Actually, lisa mmg dah lama nak beli highlighter , tpi beli dah pegang highlighter tuh, mesti dye letak balik , sambil mengomel :

"ishh,, nantilah baru beli . duit tengah kering nie . kena tunggu bulan 7 nanti ."
"apesal nak tunggu bulan 7 pulak? asal x boleh beli sekarang? nanti abes kang..."
"kan bulan 7 nie balik rumah seminggu . nak suruh mama belikan.. xrasa sangat duit tuh mengalir.. hehehe" 
geleng kepala jela..lisa,lisa...macam macam!
Huraian mengenai ayat yang diboldkan.
sungguh! kebanyakan kita[anakanak] takde perasaan bila mak ayah yang bayar barangbarang keperluan & KEHENDAK  kita keperluan tu ckitckit jaa, kadang2 mmg out of list la.yg lbey tu kehendak. Tapi, kalau kita SEDAR yang mak ayah kita takde pitih, malah bersusah payah mencari rezeki, kita akan lebih berjimat cermat & berfikir duatiga kali sebelum membeli bendabenda yang tak perlu pon . contoh? xperlu kutt nak dilistkan.

nak beli kek ni pon fikir 2.3 kali gak tau!


lisa & fitriah@yaa

three of us!


comotcomot!

:D

till my last breath

p/s: sori,gambar tak berapa nk cun bukan sebab orang kat gambar tu tak cunn..TIDAK! sebab guna nset murah jer..;)

25.06.2010
Nak sambut baby mane pulak nie? sape pulak ek? Ain Sherrrrrrena bt Zawawi kan? kan? utk ayat yang seterusnya sile baca dgn nada upin ipin betolbetolbetol . Saengil Chukka Hamnida ayen:) Sori tak dapat nak celebrate your burfday kat skola . Kalau akk kat KL, dah lama dah akk gi skola. tapi, akk tak pernah lupa burfday kmo la ayen . Kmo kan AYEN akk..Siapa ayen dihati kak fasiihah? Adek angkat ? erkk,, jaOh panggang dari api. Kita "TWO VOICES ONE SONG" rite?  Lately, akk cam rase kmo "LAEN SGT" . akk xtawu nak describe laen tu tang mane. Akk rasa cam jaoh sgt dkt kmo. memang betol, kamu kat KL dan akk kat KLate..tpi,,,:'( xpela. nie ade ckit ucapan yang tak seberapa utk kamO:
  • Saengil Chukka Hamnida! Hepi Burfday! Salamah eidul Milaad!
  • Semoga usia yang dipinjamkan Allah nie, akan kamu gunakan sebaik-baiknya.
  • Rajin. tetap rajin dan tros rajin.
  • PMR, pmr gak, tpi,, kena pandai bahagikan masa. xbule lah 24hours dengan buku.
  • Puaskan hatimu dengan CINTA ALLAH. Kalau rse dah puas, boleh la cri cinta baru.
  • Ingat segala pesan akak dlu walaupun jasadku tiada di sana.
  • Jaga Patrick leklok :D
  • 15 tahun dah, so be MATURED kay?
  • jaga kesihatan tuh, jgn skipskip makan. perut kmO tu bukan betul sangat tuh. hehe..
  • Last and never least, Sarang Hae Yo! <3

makan.



makan.makan

dan terus makan.makan.makan. :D

superb sunbae! siwOn vs Heechul

camera.camera.

kesengalan terserlah ! 

garis! ho3

muka tak mandi :)

ayen pendek! minumlah calciyumm!

we called it, cahaya habibi :)

we love lolypop<3

wish u were that red girl



tudung x cunn..hehe



editted by ayen :)

Patrick & Spongebob


 siapa ayen dihati kak fasiihah?  

2 comments: