20100718

berani ke nasi beriani ke besi beriani?

assalamualaikum wbt..
hari ni hari ahad kan? so, xde kena mengena dengan post saya kali nie. saja je taye hari ni hari apa sebab saya selaloo lupe . banyak melantak semut agaknya..-__-"
setelah dua bulan menjadi warga KELANTAN, semalam 17.07.2010 merupakan kali pertama saya menjejakkan kaki yg gedabak ke Sogo& area2 masjid jame' semula! yepppppiiii :D sgt seronOk .  tidak dilupa, dapat gak naek LRT.. muahaha . sunngOh berbangga:))
nak dijadikan cite utk dipostkan kali ni, tyme nak balik tuh . beli tiket STAR LRT . 

Alkisahnyerr...
Maka tersebutlah kisah...
Toyyib..
Sang Kancil datang beramai-ramai menghadap SULTAN firaun..
Firaun mana ada pakai sultan..
hehe.. saja nak mengimbau dialog dalam PENDEKAR BUJANG LAPOK..

Ni yang betolbetolnya..
Alkisah....~

seha : ko nyer tiket bape?
nisa  : aku xpasti . cempaka,  2.40++ kott..

saya pon kasi kat nisa RM 2.00+2.00+2.00=RM 6.00 wahhh~ bljr maths..comel mcm anakanak kecil:) nisa pon kasi la abang kaunter tuh. maen passing2 lak dah..

nisa            : pandan indah satu, cempaka satu.
abg kaunter : ni tiket cempaka, ni tiket pandan indah.

abang kaunter tuh..eh,silapsilap. PAKCIK daa..pulangkan nyucu [baki]  kami. dia bagi 40sen! aik?? ni ade yang xkena ni. heranheran. actually, harga tiket ke cempaka berapa?  setahu saya la kan.. kalau nak turun cempaka atau pandan indah, harganya lbey kurang sama *nada tidak pasti* 

kami pon masukkan tiket, dan tengok kat skrin tiket tuh.. 

nisa  : wey! aku punya 2.40 . ko punye?
seha : alamak, xtengok la pulak..hehe~ cop! ko punya 2.40,, maknanya..nk ke cempaka & pandan indah
         sama je laa kan?
nisa  : a ah.. baru aku perasan..
seha : abang tu kasi 40 sen je kan? hang kasi kat dye 6.00 kan? 

nisa hanya mampu menganggukkan kepala..

seha : ni yang aku nak tuntut nie..!!
nisa  : xpela,, bape je kan.. singgit je kan? halalkan jela..
seha : japjap. aku taye abg lrt kat tepi kaunter .


star lrt masjid jame'


seha                                : bang, tumpang taye..harga tiket ke cempaka berapa ek? 
abg kaunter                      : Cempaka, 2.40 .
seha                                : oh,, tadi saya kasi.........
belom sempat saya nak habiskan katakata.. abang tu terOs cut!
abg kaunter yg SENGAL      : beratur, dan bgtaO kat org tadi..
HUH?
WHAT?
BERATUR???!!
agakagak abang en,,  dalam seumo hidOp abg.. abang pena tak makan kasut saiz 9? abang ni buta ke apa? orang tengah ramai tu.. abang nak surO kami beratur?? abang pakai spec saya nak tak? abang xbole ke amek seringgit kat tempat tiket tuh? huh! susah sangat ke? takut keluar peluh,,awek lari? macam tuh? dushdush . geram gle ble dilayan begitu..  

abang pilih bang, nak kasut mcD ni ke??.. or...


high heel yg byk gilee nie??

seha : ok, nisa.. ko tggu kat sini biar aku cakap dengan PAKCIK tiket tuh . 
nisa  : xyah la seha.. ko nak beratur ke?
seha : ko ni ponnnn,, bukan isu nak beratur ke tak.. tapi, kadangkadang orang laki ni, suka sangat pandang rendah /memperlekehkan orang perempuan.. *KEBANYAKAN means TIDAK SEMUA* aku pantang weyyyy! aku bukan macam dulu lagi ,ok!!!! seha dah laen skang!
nisa : uishhh,, ko ni.semakin berani skang..xpela...kira halal lah..

saya tak tuntut balik bukan sebab saya tak peduli atau cakna dengan bende remeh-temeh gini . maaf, kami kejar masa dan memandangkan queue yang macam badan STAR LRT gaks, kami lepaskan abang SENGAL dan PAKCIK kaunter.. saya tahu, mungkin xde pekdahnya [faedah] saya bgtaO kat cni. sebab orangorang kaunter tiket tu bukannya baca pon.. watever it is, saya nak bgtaO satu bende jer.

GURLS! please,wake up! 
BOYS! better watch Out! 



fyi,FASIIHAH JASNI BUKAN PENGECUT LAGI!





p/s: tak paham betul la aku. asal sume public transport suka buat masalah dengan aku? -__-"

No comments:

Post a Comment