20100921

terlambat sudaa~

pesanan penaja di awal entry : sile abaikan segala tarikh2 itu.. sbb dh lme gle jd draft kott~

Assalamualaikum wbt..
Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar!
Alhamdulillah,, sebulan sudah kita berpuasa. mcm xcaya je kan? kan? sempurna ke x puasa kita selama sebulan tuh? tepuk pintu iman masingmasing la.. mne yg xpenoh tuh,, jgn raya lebihlebih yerp! sila ganti puasa anda.. :D sempena 1 syawal nie,, just nak storymoly ckit..

Along simbah cat ke rumah kami!
Ya! semalam,, along and the gang datang simbah cat ke rumah kami.. tpi, yang kurang warasnya, kami happy bila diperlakukan sebegitu! gilakan kami? hehe..sje wat gimmick wlupon saya tawu, mmg tak gimmick pon! aisyy,,suke hati la nak taip ape pon~ Kamilah yang cat. kale hitam putih atau kale taik cicak. ni sume "idea bernas" muhammad abdullah. dye adek saya.. esok nak raya, ary nie la bru nak wat.. DAGHAKdarat! maknanya lbey kurang cam BUANG TEBIAT! xpena dibuat orang. kami..kami..-____-" tulaaa PERTAMA KALI kami mengecat rumah! percaya x? up to u laa nk caya ke tak.. i tak pakseeee. geli aku gne i u nieh!

KL bertukar menjadi kampung!
Tahun ni juga, kami telah memecahkan satu lagi rekod dalam Jasni Books of Record ! apakah dia? jeng..jeng..jeng..kami tak balik kampung tahun nie. yahoooooo! kalah yahoo.com punyer huruf 'O' nak dijadikan modal kat blog saya nie,, sdara mara dari ipoh yang dtg beraya di Kuala Lumpur. Cooooooolll laahh~ Nampak sangat kami nie org penting! bhahaha. perasan sorangsorang. klu xde kami,, xmeriah! sumpa! aaceeeeewaahh XD

Jiran Selamanya
2 Syawal 1431H, kami telah berkunjung ke rumah jiran arwah datuk kami :) saya rasa dahsyat kott.. sebab xde pertalian darah pon antara kami! JIRAN shj.u know JIRAN? oke, neighbour~~ -___-" nie ssh nie, klu dah terlbey bljr english. sampai perkataan dlm melayu pon lupe! oke2, proceed. mereka masih igt kawan-kawan perumahan mereka. mmg berjiran 40 depan, blkg, tepi, sume la! maluuu aku! jiran sblh aku punyer nama betul pon aku x tawu..pe lagi ek? dah xtwu nak taip ape.. tula,, lompatlompat page lagi.. kejap tgk fb.kejap tgk blog. 

Mangkuk-ing
Pasti anda tertanya tanya. apekah mangkuk-ing nie? oke, sye memang perosak bahasa melayu. saya mmg gedix tkr nama Bowling kpd Mangkuk-ing. suke aty la.. daripada membiarkan perkataan tu membazir& tak diguna, lbey baek sya gune. ye tak? Disebabkan tak tawu nak raya kat mane dah, kami pun berpakat untuk memancing kakakkakak means:kakak kandung,, sis-in-law ,, bakal sis-in-law & abang untuk sedekahkan duit raya dyeorg kepada kami, buat maen bowling. hehe.. nie sonok jd adekadek yg last nih.. so,we decide  to Ampang Point, SuperBowl.

Yessss! tak ramai orang! Kalau ramai, maluuu nak maen. sebab PASTI akan BEBERAPA kali masuk longkang. cetttt~ nama pon beginners  maen sukesuke. xde pape yang menarik di situ. bye! lompat cte laen pulak.

Saya nampak banyak hantu!
nak melepaskan geram . nape perlu tayangkan cite hantu bile raye? nape? nape? bukak tb nie, kuar hantu nih, bukak tb nih, kuar hantu laen plak.. aduhhhhh,, gaya cam stesen tb ni je yg lepaskan segala hantu. xde pekdahnye. kepada yg die hard fan cte hantu.. maaflah yer. masalahnyer, cte hantu yg dyeorg tayangkan,, ckit xseram. sya salute dgn cte hantu omputih. dye langsung xtunjuk hantu. maybe sebab dyeorg sndiri xpena jumpa hantuhantu mcm kat Malaysia nih. dyeorg pandai wat unsur unsur seram. xperlu tunggu kol 12 malam la.. ade tukang kebun la.. cubalah berinovasi cket!! 

Zauji datang beraya !
I'm reallyyyyyy hepi . Musleh dan ibubapa mentua dtg beraya di rumah. hoho. pandai ust cri rmh sya. cayalaaaah~ 

itu sahaja. :D raserase buang masa tak baca entry nie?

p/s: xdapat jumpa & beraya dengan opah :'( gambar raya nnt ek! sume org sebok upload kat fb. saya nk upload kat cni!


btw, fyi la kann,, opah bru je call sebaik shj saya taip perkataan opah kat ats. miracle! Alhamdulillah~










No comments:

Post a Comment