20101115

Toooo fragile!

Masa'elkhair !
Dua tiga ary lepas, ade usrah . tapi kat cni kena panggil OASIS . TERPAKSA .. biasa lah nanti orang luar labelkan kami Orang pembangkang dan sebagainya . ini  pon nak menjadi isu ke? aneh kan? kesiannnn warga nilam puri . kembali kepada persoalan utama . dalam usrah ary tuh, lepas dah meleret-leret, tetibe je masuk pasal sekolah pondok . dan cerita tu COPY&PASTE seperti yang  berlaku ke atas kakak saya . saya memang mudah tersentuh menangis . dalam usrah, orang laen tengah gelakgelak tapi saya menanges . lembik kan? sungguh ! TERLALU RAPUH . saya tak kenal orang dalam usrah tuh . kebetulan malam tu, gabung dua usrah . 

saya dengan tidak semena-mena, mengangkat tangan separuh untuk mengambil giliran untuk bercerita atau memperkatakan sesuatu . little bit childish , huh?. nak angkat tangan bagai~ orang laen tak buat pon, seha2 . macam macam la hang nih . saya pon start la cerita masalah @ cabaran teringat ucapan pertama cekgu najib, tyme baru jadi kaunselor SMKAKL saya dengan tidak malunya . nanges teresak-esak seperti anak kecil yang kehilangan anak patung . saya lebih suka panggil barbie doll walaupun ianya teddy bear . sume orang macam tak paham dengan apa yang saya cerita . then, akhir sekali saya cakap : "apa patut saya buat?" kakak usrah dan yang laen laen macam blurrr jee~ xde idea kott... -__-" setelah menyepi seketika, saya pon jawab soalan saya sendiri . "saya rasa, saya patut pergi ke tempat kakak saya . tengok sendiri suasananya macam mana." hurmmm,, barulah dyeorg jawab, "a ah,,, akak rasa, kamo patut pergi tempat kakak kamu tuh" kakak, kakak takyah jawab la. saya dah jawab . kakak ulang ayat saya buat apa? @_@ saya tanya, saya yang jawab . serupa tak yah share masalah en? baek cakap dengan diri sendiri je~~ 


macam hati saya .


kakak usrah jawab atau tak, bukan itu yang menjadi tanda tanya dalam hati saya . saya masih terpinga-pinga dan macam tak percaya dengan apa yang saya buat  . share masalah dengan orang yang baruuuuuuu saya kenal . baru berta'aruf dalam masa 15 minit . bole bayangkan tak betapa BENDOL nya fasiihah . dah la tyme bercerita sambil mengesat-ngesat air mata tu, bole plak buat muka innocent . pigiiiii daaaa, seha ... saya makin heran dengan diri sendiri . begitu mudah saya memberi kepercayaan kepada "orang asing" statusnya dalam hati saya . saya nie betol ke tak ? tapi apa yang lebih mengecewakan saya berbanding tiada jawapan dari kakak usrah itu, tyme saya nanges tersedu-sedan tuh,, takde sape yang pujuk/sentuh saya . saya rasa macam sorang-sorang je kat situ . T_T saya betol-betol rindukan PEMUJUK TERHEBAT dan PELUKAN mereka : NURFATIHAH, AINA NADIAH, KHAIRUNNISA, RIHAB, SITTUL MULK, IZYAN ATHIRAH, ATA'AIN, ADEK DORM SAYA ! 

saya terlalu lembik hati bukan terlalu lembut hati lagi dah . :'( saya tak suka . daripada cara penulisan saya kali nie, nampak saya terlalu kebudakan dan budak hingusan walaupon tak selesema . saya perlu mengadap SANG PENCIPTA HATI sekarang . mencari KETENANGAN bersama NYA . :) DIA lah menjadikan saya kuat dengan mendatangkan pelbagai ujian dalam hidup saya . jadi, saya patut kembali kepangkuanNya

sume kawan semajmuah saya balik rumah masing-masing . saya masih disini untuk menyambut eidul adha di tempat baru . mungkin banyak perbezaannya . sape tahu?

cece, saya tak pandai buat ayat ala-ala puitis dan gramatis macam anda . anda HEBAT !



bekal makanan di jepun = BENTO . 

hepi 'eidul adha kawankawan ! lembu comel camnie, rasa xsampai hati nak korbankan.. hehe..

20101109

Mencari Punca

AnnyeOng HaseyO !
mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . mak . opah . opah . opah . opah . opah. opah . opah . opah

Kawan ! saya tak tahu kenapa saya macam nie . Dari hari pertama sem 2 sampai hari nie , saya MESTI nanges at least, sekali sehari . dalam kelas saya jadi pendiam dan murung je . sume kawankawan cakap camtu . sume kata saya homesick . ya ! memang saya homesick ! tapi saya rasa ada yang lebih penting daripada agenda homesick tuh . saya masih tidak tahu apa puncanya . saya masih keliru dengan diri saya sendiri . okayy, saya baru cakap, tengOk ! air mata saya dah meleleh . adakah saya terlalu memikirkan pointer sem1 saya ? maaf, saya rasa macam sangat "DOBO". dalam kelas, saya rasa rendah diri sangatsangat walaupun pointer tu dah cukup . gambarannya, bila orang taye, " dapat berapa? " saya jawab, " Alhamdulillah,, seadanya _____ fill in the blank pointer tersebut" mereka balas, " okayyyy la tuh !" walaupun saya menyebut Alhamdulillah dan saya redho tapi kenapa saya macam tak boleh terima kenyataan, itu adalah yang saya dapat . saya rasa dah jumpa jawapannya . saya rasa saya masih kurang bersyukur . oh, silap! TIDAK BERSYUKUR ! sebaik keluar result , saya terOs sms mak . saya tak mampu nak call mak . sebab saya tak kuat nak dengar suara mak . :"( then, mak yang call . 
"kakak , dah keluar resultnya ? MACAMANA?"
"mak,,,,, kakak dapat ckit je . _____ . "
          "TAHNIAH  KAKAK !"
       
          " tak pe ke kakak dapat macam tu, mak?"

          " mak tak kesah lah . kakak dah usaha ."

MAKKKKK !!!
i really2 need her HUG rite now . mak saya orang pertama yang cakap tahniah atas result saya . mak saya berbangga , nape saya sendiri tidak berbangga ? Mak, maafkan kakak . terasa sangat berdosa dengan mak saya . betulkah mak saya okay dengan keputusan saya ? mak, kakak tak kuat . tapi kakak akan CUBA DEMI MAK ! walaupun hati saya masih sukar untuk bersyukur dan menerima hakikat itu, sekurang-kurangnya, saya masih BERSYUKUR kerana dikurniakan ibu yang SUPERB! terima kasih mak ! CINTA MAK!

20101107

Terimalah Hakikat~~

Assalamualaikum wbt.
hurmmmmmmmmmmm..
tak tahu nak cakap apa lagi dah .
semalam, ada perlantikan mas'ulah baru lepas kelas.. ops! mas'ulah tu kira cam PKT laa . lepas balik dari tandas, 
"okayy ! mas'ulah baru majmuah kita,,, fasiihah !"
saya macam~~~ ape nih?! tak pasalpasal jer.. dah la baru lepas balik dari tandas ! T_T 
"saya taaaaak nakkkkkk! saya taaaaak nakkkkkk! "
dyeorang kata 
"majoriti2.. tak bole tukartukar dah ." 
eh2 ? suke aty korunk jeeee . yang lebih syadidnya,, partner saya hafizi . kawan satu skola . borink kottt kerjasama dgn orang sama . dulu dye dah jadi ketua saya dalam pimpinan BADAR, skang ??! aiyooooooooooo~ ramai cakap tahniah, tapi saya cakap takziah . saya sedar, saya 100% memang tak layak untuk jawatan mas'ulah tuh sebab budak-budak kelas saya jaOh lebih baek dari saya . saya hanyalah anak perempuan encik jasni dan puan fatimah sahaja. anak jati kl yang pada orang, BERANI MATI budak nie.. budak kl mesti budak liar,, budak kerek nieh.. xkesala nak kata ape ponnnn ! cket tak heran! 


mungkin ada hikmahnya saya dilantik . ingat tak tajuk post saya " jarum jam patah" ? saya harap, saya lebih bertanggungjawab dan mampu untuk membahagikan masa dan..... dan...  dan... entah lah,, saya rasa sangat cuak! tak tahu kenapa . mungkin pada korunk, "mas'ulah je ponnnn,, bukannya MPP" okaayy ! memang betOl . tapii.. apa jenis jawatan sekali pon,, akan dipersoalkan di akhirat kelak . hatta, jawatan kita sebagai hamba Allah . BESAR kan amanah tu? nampak je remeh temeh . 

itu je nak cakap, saya mintak kalian doakan saya juga . saya tak kuat . :'(

20101104

Ops! abang i dah berpunya~


Assalamualaikum wbt .
wassup? mau cuci mata kah? kejap ek.. biar saya berceloteh dulu.
10.10.2010 cantek kan tarikh nie? okaaayy,, sume orang egt tarikh syeikh muzaffar kawen.. tapi, apa yang lebih penting adalah tarikh abang saya nikah . tak sangka, dah kawen dah dye . Pahit manis sepanjang kami sekeluarga, berhempas pulas memastikan segala persiapan dan majlis berjalan dengan lancar, hanya Allah saja yang tahu . hurmm,, saya tak tawu nak cakap macam mana . dapat kakak ipar baru memang la serOnOk ! tambah-tambah yang sekepala dengan kita . Kakak ipar saya memang takde masalah cuma,,,,,,,, cabaran kepada keluarga kami bertambah HEBAT! saya kira . terutamanya cabaran kepada abang saya sendiri . doakan kami kuat untuk menegakkan ajaran Islam . :'( saya tak kuattttt ~ berdosa kan kalau kita yang belajar dan faham agama Islam nie, tak beritahu benda yang sepatutnya orang laen MESTI tahu dan faham . saya mohon sangatsangat doa daripada kalian semua . moga dengan kehadiran ahli baru inilah menjadi titik tolak PERJUANGAN DAKWAH saya dan keluarga yang sebenar .

tengOk gambar tak perlu kata apa-apa . sorii,, gambar tak ikut masa dan tempat . malas nak susun . tengOk jelaaaaa!


pengantin bersiap :)

relax~

sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


sebahagian hantaran belah laki


okayy! budak baju oren tu excited terlbey -_-"


kek pihak perempuan


akad nikah

pelamin :D

ada duit ! saya nakkkkk!

kerusi pengantin !

abah dan mak pengantin perempuan

tulang belakang kedua-dua mempelai

XD opah kata : ishh,, ghupe oghe buteee~

meet; kakak ipar baru :)

abang saya :)


gelang kott~

jam !

hantaran belah laki

sebahagian hantaran belah laki

sebahagian hantaran belah laki



cantek x kasut yg maksu saya buat ?

sebahagian hantaran belah laki

saranghae<3

men nyorok-nyorok plakk~



the coolest one!



nak bunuh bini ke?

nahhhh! just 4 you!



i lioooke <3

hihihi.. hadiah dari seha :)

nisa pon ada :)


mak mentua abang saya yang first


OPAHHHHH tetap paling comel :'D


kami!


saja market kakak kat blog sendiri. sori, dah berpunya okaayy?

korunk, seha mintak maaf tau sebab tak jemput korunk ke majlis abang seha nih. don't worry babeh ! seha kawen, kompem2 seha jemput . insyaAllah . gaya cam nak kawen je ko nie seha?!