20120408

Fashionable, Fabulous, Fantastique are Fasiihah

Assalamualaikum wbt.
Ada orang tanya saya, "Seha addicted dgn apa?" wehuu~ Macam mana nak jawab ek? Tak boleh nak bagi satu jawapan sebab banyak sangat yang saya KETAGIH. Haa! Dadah, rokok, dan seumpamanya tidak termasuk dalam senarai ye.. Tapi apa yang pasti, sekarang ni I'm addicted crazy-crazy haha with this game --> MALL WORLD! Korang pernah main tak? Okay, saya tahu.. too childish ! But, kesahkah aku? NOPE! ABDOLUTELY !  Tak kesah la apa orang nak cakap yang penting game ni bagi kepuasan kepada saya :D

Game ni pasal fashion. Saya sukaaaaa sangat tengok baju-baju, kasut-kasut, arghhh! Senang cite, SEMUA barang-barang dalam tu! Comel gilos! Kepada yang berminat dengan game ni, meh saya bagitahu cara-cara bermain. Sumpah! Entri ni macam ngokngek. Kekurangan TAKDE idea sebenarnya TT__TT Sekarang, buka facebook korang. Search Mall World. Korang boleh terus main. :D Senang kan? :p Semudah ABC!


This is what will come up as you open the page.

Inilah butik korang saya ! :') Wallpaper, barang-barang dalam kedai boleh dibeli dan kadang-kadang kawan MW korang yang bagi.
Yang ini pulak namanya Wheel of Fashion. Korang just tekan "Spin The Wheel". Hadiah yang paling saya suka Credit MW (yang colour kuning tu) dengan duit RM9999 $__$


My Closet. Ni tempat korang matching2 ! Tukar baju, kasut.. Semua barang dalam ni korang kena beli dan banyak jugak hadiah dari Wheel of Fashion.

Lepas korang dah tukar baju semua, click on "Join Fashion Show".
Here, you go girls! Kira cam pentas peragaan ceh, ayat~~ Nanti akan ada la orang yang vote korang. Cara nak dapat vote yang banyak? hurmm, macam kat rancangan realiti tv ada sms kan? haa! camtu la.. tapi yang vote korang tu orang yang main MW dari seluruh dunia. Kalau ada kawan MW yang ramai lagi bagus. Tempoh pertandingan adalah sehari sahaja. Next day, korang join fashion show yang lain. Baju kena la lain. Tak kan nak sama jugakk.--> ini caption atau entri? konfius. -__-"

Itu jela kott. Tapi ada satu benda yang saya boleh highlightkan from this game. Orang yang faham tentang cara berpakaian menurut Islam akan 'CHOOSE and MATCH'  dan kalau yang tidak faham akan 'MATCH and CHOOSE'. Teringat saya dekat video MrTheAllShared, boleh klik sini. Ada seorang muslimah dalam video tu cakap : Apabila kita keluar dari rumah, dan apa yg kita pakai tu mampu dibawa terus untuk solat, maksudnya kita dah tutup aurat dengan sempurna :) Nice kan? kan? Tak terfikir plak. 

Meh tengok collections saya yang fabulous! fashionable! fantastique! fasiihah! eh? eh? EH?










So, how? Piaoliang ke tak? Mesti la cantik kan??! Kalau tak.. lempang sekor-sekor baru tawu. Hambek! Panggil sekor terus! Let me know which one is your favourite. Ok?

psst: Korang sangat la khusyuk tengok gambar collections saya tuh sampai tak perasan ada no yang hilang. HAHA. Sapa tahu, no apa yang hilang?! XD Kalau tak jumpa tu, pendek umur. Cerita Pendekar Bujang Lapok yang cakap bukan saya.



No comments:

Post a Comment