20120522

Test JPJ, ajar saya cool


Assalamualaikum wbt.
Heyyyyoooo pyuwpell!! herot mulut -,-" Awak.. awak.. kite kan.. kite kan.. dah.. dah.. dah.. *tarik nafas, hembus, in.. out..* okay ! Kite dah dapat lesen P :') Itu pun nak kecoh kan? Mesti laa.. Sebelum ni, kakngah cabar saya. Dia cakap, "Angah rasa Seha mesti kena ulang JPJ" WOW! Somput dado den ni haa. Itulah sebab saya semangat+rajin+tekun+berusaha+gigih belajar kereta. 

Ouh, masa nak buat bukit tadi Please don't misunderstood. Buat disini bermaksud buat jugak.. Budak yang dah ada lesen, tolong explain. Saya buat dua kali. Yang first tak masuk line T__T Baru nak tunjuk handsome kat situ. Yang second masuk tepat-tepat. Alhamdulillah. Lepas saya turun je dari bukit tu, semua Penjaga-penjaga Surfine Hi-Tech dua orang je pun tak payah nak bajet retis. Uncle cina dengan sorang pakcik melayu terus terjah kereta saya. Diaorang cakap: "Amoi, you jangan takut-takut maa.. relax-relax saja.. cool,okay?.." Ouchh~ nak luruh jantung I. Thank you manyak-manyak uncle-uncle :) Parking, tiga penjuru semua smooth je macam badan ikan keli *bongkak tak sudah* 


Test jalan raya pulak, saya dapat tester ?? yang garangggggggggg! Benci jpj tuhhhh. Orang bagi salam tak tahu la jawab ke tak. Mintak izin nak betulkan cermin sisi kiri dia buat derrkkkk je. LEMPANG KANGG! Saya tak heran pun~ Macam biasa, rutin Fasiihah Jasni bila situasi patut gemuruh, dia akan senyum dan tayangkan giginya yang cantik kuning dekat sesiapa je. Selalunya masa exam something yang luar dari exam kebiasaan. Oh, sungguh kefelingfing. Sepanjang test jalan raya saya senyum. Yang tester tu saja-saja je naikkan suara supaya saya gelebah. Sori la pakcik kedekut senyuman, saya tak takut pun. MUAHAHA! Saya sengih lagi ada la. Padan muka dia. >:) Masa balik, betul-betul dekat pintu masuk Surfine saya termati enjin. Ada bumper kat situ, jadi saya pun slow-lah. Then, mati enjin. Malas la nak explain camne boleh mati.  JPJ yang tak handsome tu  apa lagi, terus hangin satu badan. "Awak ni, dah nak sampai pulak buat masalah. Isyyy.." Saya tetap cool. "Okay,sorry.. saya salah.." Senyum lagi tuh. Tak paham la kenapa dengan saya ni. Macam tak normal kan? Saya rasa yang dia marah sangat tu sebab menyesal sangat kott bagi markah tinggi. HAHAHA. Padan muka sekali lagi.

Papepun, Alhamdulillah 'ala kulli hal. Dah dapat P pun. Haa!! Sapa-sapa nak merasa saya bawa kereta, tempah crane ye, sebab saya memang tak mampu nak bawa. Takde biceps la. Hehe. Okaylah, kalau saya melalut semua nak cakap bye~~ Babai korang and thanks again for all your wishes and prayers for me. Love you<3

No comments:

Post a Comment