20131125

Jelir lidah, I Hate You !


Assalamualaikum wbt.
Sedih. Mula-mula dah emo. Ini memang post emo. Sangat.


Dalam kelas, lebih spesifik kelas bahasa arab. Setiap seorang kena 'irob perkataan yang ustaz bagi beserta wazan dan asal maddah. Waktu 'irob okay, waktu wazan............ ARGGHHHH! HATE ME! Lepas sebut wazan, seha JELIR LIDAH dan GIGIT. Sedih. S A N G A T  S E D I H. Kenapa seha buat macam tu? Bila ustaz tegur (in positive way) kenapa jelir lidah, baru seha sedar.. yang selama ni, seha akan jelir lidah dan gigit lidah tu bila was-was a.k.a tak sure nak bagi jawapan atau penerangan (presentation).

Hari ini dah masuk kali kedua ustaz tegur dan tanya kenapa. Seha sendiri tak tahu nak jawab macam mana. Satu kelas gelak tu, biasalah. Hurmm.

Saya tak marah dengan kawan sekelas tapi marah dengan diri sendiri. KENAPA KAU TAK BOLEH CONTROL LIDAH TU SEHA? :'( Allah..

Allah.. Betapa berusahanya seha nak ubah tabiat tu. Seha pernah test depan cermin, bila salah seha letak tangan dekat mulut. Menjadi. Tapi.. bila waktu berdiri dekat depan.. hilang dah semua latihan yang seha buat tu. Y_Y Seha pernah jugak tampar pipi atau mulut disebabkan tabiat ni. Seha dah search sikit pasal jelir lidah ni.. semuanya cerita pasal baby. Baby je yang suka jelir lidah ni. :'( Sedih. Seha bukan baby. Baby nampaklah kiutnya bila dia jelir lidah, bila orang dah tua bangka ni buat....???? Silang malaikat empatpuluhempat! Sebelum pergi kelas seha akan cakap dekat diri, " tak moh jelir lidah tau.. buruk.. kalau kau jelir jugak..tengoklah nanti"

Lepas kelas Bahasa Arab tadi, terus nangis. Pedih bila tak dapat kotakan janji pada diri. Rasa macam LOSER dan TAK GUNA. Benda kecil pun tak dapat handle.

Allah, tolong seha..bantu seha..

Pstt : Ini salah satu sebab kenapa seha tak suka bentang dekat depan dan selalu offer diri untuk buat slide. :'(

No comments:

Post a Comment