20140124

Belangkasku, Teha


Assalamualaikum wbt.
Selamat Pagi Sabtu :) ? Mohon tengok jam. Kali ni pun nak cerita pasal 'calon menantu' yang seterusnya. Tak lain dan tak bukan.... NURFATIHAH BT AZIS. Rasa semacam je bila taip pasal budak ni. Mata ni.. *kesat mata* 

Dia lahir 11 September. Senang nak ingat kan? Oh, sebelum terlupa.. nahh! hadiah.

Teha ! Dia. Bukan saya. Saya Seha. Teha, cer teka gambar mana yang kita cilok ni? ngeee~

Antara ciri-ciri 'calon menantu' yang ada pada dia :
# pandai masak dan buat kerja rumah. (tapi.. kita tak pernah rasa masakan awak)
# kakak yang sangat bertanggungjawab (anak sulung lah katakannn)
# pandai ambil hati orang (curi hati orang pun pandai :P )
# pendebat yang hebat (cita-cita awak nak jadi lawyer kan? SESUAI sangat)
# puitis (kita selalu pelik bila tengok karangan awak. Macamana dia boleh tulis panjang-panjang. Banyaknya isi..)
# caring (ingat lagi awak jaga kita, masa kita demam panas dekat sekolah)
# manja (serius ! awak sebenarnya seorang yang manja teha)
# supportive.

dan banyakkkkk lagi. 

Teha, i really miss you so much. Ingat lagi, ada sekali tu Nisa tanya.. "Teha macam mana Seha? Dia tak join kita eh esok..?"  Terus kita nangis. Betapa lama tak jumpa dan nak sangat jumpa awak, tapi ayah awak tak bagi. Takpe, kita faham. Anak sulung memang kena gitu. Peristiwa kita bangun dan tengking Syamir dalam kelas sebab dia ejek awak tu, memang melekat dalam kepala kita. Sampai sekarang, kita tak dapat terima yang kita buat macam tu. HAHA. Padan muka dia! Teha, sorry sangat-sangat sebab tak selalu mesej awak, call awak.. tapi kita selaluuu ingat kat awak. Bila ada orang buat kita nangis je, mesti teringat dekat awak. Rindu! Okay, tak mampu nak taip lagi. 

No comments:

Post a Comment